fbpx
Vælg en side

Der er kun en lille måned til at momsen skal indberettes. Her kommer lige et lille tip til 3 vigtige ting, du skal have styr på, inden du sender momsopgørelsen afsted.

For det første:

Sørg for at stemme dit bogholderi af over til banken. Med det mener jeg, at du skal se på den saldo du har bogført på din bankkonto.

Den saldo skal være det samme som det der faktisk står på din konto.

Hvorfor?

Fordi så sikrer du, at du har alle transaktioner med, som er foretaget på din bankkonto. Det er ikke sikkert, at alle transaktionerne er momsberettigede. Men det er en af grundstenene indenfor bogføring at netop saldoen på banken, stemmer med det der er bogført på banken i regnskabs systemet.

For det andet:

Få styr på din dokumentation. Hold styr på dine bilag – løbende. Der er mange, der først samler sammen få dage inden momsen skal indberettes, og så sker det ofte, at der mangler en del.

Der er rigtig mange fakturaer og kvitteringer, der kommer via e-mail. Det er super let, sørg for at få dem kanaliseret over i dit regnskabssystem, enten elektronisk eller i papirform.

Andre gange skal man selv ind og downloade en faktura på en hjemmeside. Det sker for eksempel tit, hvis man har et abonnement på noget software.

Gør det til en vane at bogføre en gang om ugen eller måneden, sådan du altid er med.

For det tredje:

Din salgsmoms – altså den moms du pålægger dine faktura ud til dine kunder – skal indregnes, når du sender fakturaen/leverer varen. Og ikke først når fakturaen betales.

Du kan derfor godt være i den situation, at du skal betale moms for et salg, som du endnu ikke har fået betaling for. Men til sammenligning har du også fradrag for din købsmoms, når du modtager fakturaen/varen, og ikke først når du skal betale den.

Det du skal være opmærksom på, at datoerne på fakturaerne. Det gælder både for dine fakturaer ud til kunderne, men også de fakturaaer, du selv modtager.